Ezért ne süsd a savas desszerteket fém sütőedényben

1 year 14
ARTICLE AD BOX

A sütés színtiszta kémia, még akkor is, ha az iskolai kémiaórák emlékétől még ma is összerezzenünk. Mindenki tudja, hogy a sütési időt és a hőmérsékletet befolyásolja a sütőedény mérete, de az is számít, hogy a tepsi, tál fémből vagy üvegből készült-e. Nyugodtan készíthetünk fémtepsikben tortákat, cookie-kat és ezekhez hasonló sütiket, de egy gyümölcsös morzsasütinél, azaz pontosabban minden magas gyümölcstartalmú édességnél jobban járunk, ha egy üvegedényt veszünk le a polcról.

Tipp: Ezeket a hibákat ne kövesd el sütőpapír használatakor

Ha a gyümölcsök közvetlenül a sütőedénybe kerülnek, a savtartalom olyan reakciókat indíthat el a fémmel, ami befolyásolja az elkészült sütink ízét, egészen pontosan fémes ízt kaphat. A fém gyorsan felmelegszik és egységesen elosztja a hőt, amitől szépen bebarnul a süti, de a gyümölcsöket nem szeretnénk így megpirítani. Cserébe az üveg nehéz, törékeny, lassabban vezeti a hőt, viszont tovább meg is tartja. Tehát hosszabb ideig marad benne meleg a friss süti, emellett pedig garantáltan nem lesz fémes mellékíze sem.

Forrás: mashed

Ezt már olvastad? 

Apró lyukak a sütiben? Így kerüld el a problémát

Tovább a teljes bejegyzéshez